„RES (или палеонтология на поетическото тяло)“ и „Събитието „8“

Публикувано от на май 2, 2010 в 7:03 pm.

RES (или палеонтология на поетическото тяло) - корица

      Новата книга на Валентин Дишев „RES (или палеонтология на поетическото тяло)“ ще се появи до дни в книжарниците (Издателство „Изток – Запад“, 2010 г., графична концепция – Валентин Дишев, реализация на оформлението – Огнян Георгиев).
      Предлагаме ви фрагмент от отзива на Илко Димитров за книгата, даден в телефонно интервю за ArsMedia (пълният запис на интервюто ще бъде излъчен в първите часове на вторник, 4-ти май, 2010 г., след новините в 00:00 часа, в предаването на БНР – „Христо Ботев“ „Заедно след полунощ“, когато Любима Бучинска и Валентин Дишев ще разговарят за книгата):Премиерата на „RES (или палеонтология на поетическото тяло)“, е на 4-ти май, като част от

„СЪБИТИЕТО „8“,

поканата за което изглежда така:

      Издателство „Изток – Запад“ и Издателство „АРС“, ви канят на „8“ – една среща с литературата, в която предпремиерно ще бъдат представени седемте последни дебютни книги, издадени от „АРС“, а след това: премиерата на „RES (или палеонтология на поетическото тяло)“ – новата книга на Валентин Дишев, издавана от „Изток – Запад“.

4 май 2010 г. (вторник), София, Галерия „Кръг+“ (ул. „Будапеща“ № 5).

Програмата:

– 18:00 часа – кратки предпремиерни представяния на “Парченца синьо / Flecks of blue”, хайку, двуезична (английски и български) от Мая Любенова, “Красивите години” от Лора Шумкова (книгата включва студиите „Дебелянов в София“ и „София 1907“), “Снимки на деца” (кратки прози) от Владислав Христов, “Местни чужденци” (разкази) от Иван Димитров, “А (положителна)” (стихове) от Даниела Михалева, “градове сме, а после пустини” (стихове) от Мина Стоянова и “Череша с гравитация” (стихове) от Мирослав Христов, с участието на четирима от авторите.

– 19:00 – 19:15 часа – време за автографи и усмивки.

– 19:15 часа – премиера на „RES (или палеонтология на поетическото тяло)“. Книгата ще бъде представена от Илко Димитров и проф. Георги Каприев.

      Всички приходи от продажби на книги по време на „8“ ще бъдат използвани за програмата за развитие на електронните списания „Кръстопът“ и DICTUM и програмата за издаване на дебютна литература и хуманитаристика от български автори на Издателство „АРС“.
      За още един начин, по който можете да подкрепите списанията и програмата на издателството, и акцията, провеждана до края на май, можете да прочетете в „Кръстопът“.

7 коментара за “„RES (или палеонтология на поетическото тяло)“ и „Събитието „8“”