Излезе от печат брой 1/2015 на списание „Страница”

Публикувано от на май 2, 2015 в 3:23 pm.

Корицата на броя  Първият за 2015 г. брой на списание „Страница” е на път към своите читатели.
  В него са включени поезия, проза и драматургия от Николай Милчев, Радослав Парушев, Аксиния Михайлова, Георги Тенев, Димана Йорданова, Иван Димитров, Захари Захариев, Ирина Делина, преводи на текстове от Серж Ноел, Октавио Пас, Сесилия Самартин. Рецензии и критически обзори от Гергина Кръстева, Татяна Ичевска, Здравко Дечев, Младен Влашки, „Прочетено от” Ина Иванова, Николай Ватев, Владимир Шумелов, Евдокия Борисова… (можете да видите съдържанието тук)
  Критическите страници са за „Лисицата“ на Г. Никифоров, „Камуфлаж“ на П. Чухов, „Сънувана“ на Вл. Левчев, „Разглобено лято“ на Л. Тодорв (три рецензии), „Цветът на доброто“ на Св. Дончев, „Омбре“ на Емил Тонев, „Докторът“ на Иво Топалов, „Писма под възглавката“ на Ек. Костова, „РоманОлогия ли?“ на Мл. Влашки, „Летящ акордеон“ на Ина Иванова, „Кучета“ на Ал. Байтошев, „Мир на страха ни“ на Г. Мишев, „Пропуканата България“ на Т. Николов, „Целият свят в ръцете“ на Янчо Чолаков, „Колене“ на Р. Карамфилов…
  Съставител на броя е Александър Секулов.

  В своя преглед „Лириката на 2014 година – наблюдения, (не)отровени от оптимизъм“ Гергина Кръстева се вглежда в тенденции, постижения и неуспехи, разчетени през „Тънка книжка” от Екатерина Йосифова, „Ранни стихотворения” от Иван Цанев, „Нощта е действие” от Илиян Любомиров, (разбира се дотук, а и в следващите взирания в книги, оценката им не е еднаква…), „Стихотворения” от Албена Тодорова, „Между два града” от Стойчо Младенов, „Машина от думи” от Манол Глишев, „Утре в десет на Луната” от Благовеста Пугьова, „Дървото на достъпните за мен удоволствия” от Владимир Морзоханов, „Стихотворения” от Васил Балев, „Дъска по мокрия пясък” от Екатерина Григорова, „Ние според мансардата” от Иван Ланджев, „Тамбос” от Людмила Миндова, „Дивата природа” от Белослава Димитрова, „Кучета” от Александър Байтошев, „Прекарване на времето” от Виктория Лекова, „Повторения” от Мария П. Василева, „Пристанища и стаи (за напускане)” от Яна Монева, „Навътре” от Стефан Иванов, „Любов на площада” от Владимир Левчев, „Германии” от Владислав Христов, „Птица в ключалката” от Ивайло Добрев, „Няма места за напускане” от Иван Брегов, „Предмети” от Илияна Илиева, „Зад вратата на залеза” от Антоанета Николова, „Как наказва Бог” от Катерина Стойкова-Клемър, „Тиха книга” от Валентин Дишев, „Лотос” от Петя Хайнрих и „Чисти стихотворения” от Мария Донева.

Коментарите са заключени.